BigMove

Sport & Spine en S.P.E.L. Harderwijk zijn de samenwerking aangegaan om het BigMove-programma te introduceren in de regio. In februari 2018 is de eerste groep succesvol gestart aan het Engelserf in Harderwijk.

De BigMove is een specialistische GGZ-behandeling voor volwassenen die uitgaat van kracht en kunnen. Het programma genereert beweging op zowel lichamelijk als mentaal gebied (het is veel meer dan een beweegclub).

Veel mensen hebben dagelijks te maken met een combinatie van ingrijpende klachten. Denk bijvoorbeeld aan depressie, angst, somberheid, eenzaamheid, pijn, slapeloosheid, soms in combinatie met lichamelijke klachten als overgewicht, suikerziekte of hart- en vaatziekten. De medische zorg behandelt hun klachten, maar er is meer nodig om je gezond te voelen.

In een behandeltraject van 6 maanden leren deelnemers hun eigen kracht (her)ontdekken, overwinnen hun klachten en staan daardoor positiever in het leven.

Wekelijks komen deelnemers bij elkaar in Harderwijk. De groepsbegeleiders inspireren en motiveren tot het verleggen van grenzen en het bewegen met plezier. Daarnaast zijn er individuele sessies met een BigMove-psycholoog om het persoonlijke proces van de deelnemer te begeleiden: van klacht naar kracht.

In september 2018 is een tweede groep van dit baanbrekende BigMove GGZ-programma gestart.

Deelname aan BigMove kan na verwijzing door de huisarts en wordt vergoed door zorgverzekeraars. Aanmelden kan per mail naar info@spelharderwijk.nl of telefonisch op 0341-434589. Zowel de individuele sessies als de groepsbijeenkomsten zullen plaatsvinden aan het Engelserf in Harderwijk.

Kijk voor meer informatie over het BigMove-programma op www.bigmove.nu