Mindfulness groep

Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Aan de groep nemen maximaal 10 mensen deel. De training kan ook individueel gegeven worden. Tenzij een cliënt gediagnosticeerd is met recidiverende depressies, wordt mindfulness niet meer vergoed, waardoor de kosten bij alle andere diagnoses voor eigen rekening zullen komen.

Deze aandachtgerichte cognitieve therapie is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar gedachten verstrikt raakt. Voor mensen die dus in hun hoofd steeds bezig zijn met plannen maken, problemen oplossen en voorkomen, herinneringen aan betere tijden of juist tijden waarin fouten zijn gemaakt die moeilijk te accepteren zijn, zorgen, piekeren. Zo kunnen ook klachten ontstaan of kunnen zij moeilijker omgaan met klachten zoals depressie, angsten, burn-out, stress, lichamelijke klachten, vermoeidheid etc.

In de training wordt geoefend met aandachtstraining. Mindfulness is een vorm van opmerkzame aandacht zonder oordelen. Door allerlei soorten oefeningen kan men leren afstand te nemen van gedachten en gevoelens waardoor deze minder grip krijgen op het dagelijks leven en men de mogelijkheid krijgt zich anders te gedragen.
De training wordt gegeven door Annemarie Schipperijn.

Indien u geïnteresseerd bent in één van onze groepen, kunt u voor nadere informatie contact opnemen met onze praktijkondersteuner Tineke van den Helder.