Astrid van Rossum

Registerpsycholoog NIP/ Gezondheidszorg, Registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd, BIG geregistreerd (BIGnr. 89051441225), Lid LVVP.
Astrid is in 1985 afgestudeerd als orthopedagoge aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte in diverse functies in de jeugdhulpverlening, waarbij zij zich intensief bezighield met psychodiagnostiek. Ook werkte zij enige jaren in jeugdwelzijnsorganisaties.

In maart 2007 startte zij pedagogenpsychologenpraktijk Harderwijk, omdat het individueel werken met kinderen en hun ouders altijd al was wat zij graag deed. Deze praktijk werd in 2009 onderdeel van SPEL Harderwijk.
Via het begeleiden van ouders bij de opvoeding van hun kind raakte zij meer en meer geïnteresseerd in de behandeling van ook volwassenen.

Astrid vindt het boeiend om te zien hoe zich in de loop van de jaren in ieders leven patronen ontwikkelen door de combinatie van aangeboren eigenschappen en invloeden van de omgeving. Zij heeft ondervonden dat voor jong en oud geldt dat psychologische klachten vaak oplossen, wanneer patronen die in de weg staan worden begrepen en doorbroken.

In haar werk maakt zij gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie (RET, EMDR), schematherapie en oplossingsgerichte therapie.

De belangstelling van Astrid gaat uit naar:

  • Klachten van kinderen en jongeren met een ontwikkeling die in sociaal-emotioneel, lichamelijk of cognitief opzicht anders verloopt.
  • Angstklachten (alle leeftijden).
  • Depressieve klachten (alle leeftijden).
  • Klachten die samenhangen met rouwverwerking en posttraumatische stress (alle leeftijden).

KVK: 64676633

kwaliteitsstatuut Astrid van Rossum

Certificaat deelname A W van Rossum (lidnr 3728)

Aanvraag inzage patiëntendossier