Jojanneke Vermaak

SPEL Harderwijk Vermaak – praktijk AGB 94055871

Jojanneke heeft gestudeerd aan de Universiteit Maastricht (1997-2002) met als afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidskunde. Zij is
registerpsycholoog NIP, GZ-psycholoog, BIG geregistreerd (BIGnr. 29066794325)  en lid LVVP.

Jojanneke werkt sinds 2008 met veel enthousiasme en plezier bij SPEL.

Haar interesse gaat uit naar de volgende thema’s:

  • Problemen met liefdesrelaties: verlatingsangst, bindingsangst, vastzitten in een ongezonde relatie
  • Negatief of laag zelfbeeld
  • Een sombere of depressieve stemming
  • Klachten na een traumatische gebeurtenis
  • Problemen met controle houden over emoties of juist weinig emoties voelen
  • Relatie of huwelijksproblemen
  • Problemen binnen de familie, het gezin van herkomst of een onveilige hechting
  • Beter leren omgaan met ADHD of ADD

Jojanneke maakt veel gebruik van EMDR-therapie, cognitieve gedragstherapie en technieken uit de schemagerichte therapie. Daarnaast past ze ook vaak voice dialogue toe en imaginaire rescripting. Aanvullend wordt geregeld het  E-health programma Therapieland ingezet waarbij diverse programma’s worden aangeboden die passen bij je klachten of doelen. Voor relatieproblemen heeft Jojanneke inspiratie opgedaan binnen de EFT stroming van Sue Johnson.

In 2019 en 2020 heeft Jojanneke zich verdiept in het thema codependentie middels een opleiding. Codependentie is een overlevingsstrategie, die over het algemeen is ontstaan in de kindertijd na een ingrijpende gebeurtenis(sen) in het gezin, overlijden of vertrek van ouders, of een verstoorde hechting met ouders. De strategie is dat je automatisch en vaak onbewust je eigen behoeften en verlangens opzij zet en je je overmatig verantwoordelijk voelt voor de gevoelens en behoeften van anderen. Je vindt het lastig om je eigen grenzen te voelen en te bepalen. Codependentie kan uitmonden in een liefdesverslaving waarbij je vastzit in een relatie waarvan je voelt dat deze ongezond voor je is. Het kan ook zijn dat je liefdesrelaties uit de weg gaat. Codependentie kan ook voorkomen in het contact met vrienden, familie of collega’s.

KVK: 64676560

kwaliteitsstatuut Jojanneke Vermaak

Certificaat deelname J C Vermaak (lidnr 3852)

Aanvraag inzage patiëntendossier