Madeleine Stoop

SPEL Harderwijk Stoop – praktijk AGB 94066821

In 2010 is Madeleine afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, met als studierichting ontwikkelingspsychologie. Zij is Cognitief Gedragstherapeut (VGCt), GZ-psycholoog, BIG geregistreerd (BIG-nummer: 19930398225) en lid LVVP.

 

Voordat Madeleine bij SPEL kwam werken, heeft zij in diverse instellingen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, waar zij zowel diagnostische onderzoeken als behandelingen verrichtte. Binnen de specialistische zorg heeft Madeleine met veel plezier ervaring opgedaan in het behandelen van uiteenlopende en complexe psychische problematiek.

 

Madeleine heeft een passie voor cognitieve gedragstherapie (CGT). De eerste jaren heeft ze voornamelijk met kinderen gewerkt, waarna de focus steeds meer verschoof naar jongeren en (jong)volwassenen. Wat Madeleine zo leuk vindt aan het werken met (jong)volwassenen, is dat ze bij deze doelgroep meer de diepte in kan gaan en dat de CGT-technieken die zij gebruikt hier goed bij aansluiten. Naast cognitieve gedragstherapie, maakt Madeleine gebruik van EMDR en technieken uit de schemagerichte en oplossingsgerichte therapie.

Sinds 1 juni 2022 is Madeleine met veel enthousiasme aan de slag gegaan bij Spel Harderwijk waar zij (jong)volwassenen behandelt met uiteenlopende problematiek.

 

Haar interesse gaat speciaal uit naar:

– Angstklachten (o.a. sociale angst, faalangst, piekeren, ziekteangst, paniekstoornis, specifieke fobieën)

– Dwangklachten

– Perfectionisme

– Negatief of laag zelfbeeld

– Een sombere of depressieve stemming

– Begaafdheid

– Psycho-educatie van o.a. ontwikkelingsstoornissen

– Beter leren omgaan met ADHD of ADD

– Jongvolwassenen

 

KVK: 85679720

Kwaliteitsstatuut Madeleine Stoop

Aanvraag inzage patiëntendossier