Maurits de Boer

Gezondheidszorgpsycholoog, BIG geregistreerd (BIGnr. 39920697925). Lid van: NVGzP, Lid LVVP.

Maurits is in 2010 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij heeft bij diverse organisaties gewerkt waarbij hij de eerstelijnszorg en de specialistische zorg combineerde. Hij heeft zodoende een brede ervaring in het behandelen van uiteenlopende psychische problematiek.
Maurits: “Ik vind het belangrijk om vanuit verschillende invalshoeken naar iemands klachten en problemen te kijken en vervolgens tot een goede diagnose en passende behandeling te komen. Soms leidt dat ertoe dat we tijdens de behandeling wat meer diepgravend bezig zijn, waarbij in andere gevallen de therapie meer klachtgericht of oplossingsgericht is. Dit alles natuurlijk in goede afstemming op de hulpvraag en doelstelling van de cliënt.”

In 2018 heeft Maurits zich aangesloten bij S.P.E.L. Harderwijk. Zijn belangstelling gaat uit naar een aantal hulpvragen of problemen:

  • mensen die last hebben van angstproblemen, bijvoorbeeld paniekklachten, overmatig piekeren, onzekerheid op sociaal gebied, lichte dwangklachten
  • mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, korter of langer geleden, waar ze emotionele of psychische problemen door ervaren
  • mensen die zich langdurig somber voelen of last hebben van stemmingswisselingen en daar verandering in willen
  • mensen die langdurig veel lichamelijke klachten hebben waarbij er geen duidelijke lichamelijke oorzaak is gevonden
  • als mensen willen werken aan hun relatie
  • wanneer cliënten merken dat een gebrek aan autonomie en zelfvertrouwen hen in het dagelijks leven hindert, bijvoorbeeld door het niet adequaat of niet op een goede manier kunnen aangeven van hun grenzen.
  • behandeling van de gevolgen van ADHD (wanneer de diagnose eerder al is vastgesteld)

Maurits werkt veel met cognitieve gedragstherapie (onder andere de RET), EMDR, schematherapie, mindfulness, partner-relatietherapie.

KVK: 71042075

kwaliteitsstatuut Maurits de Boer

Certificaat deelname MT de Boer (lidnr-4943)

Aanvraag inzage patiëntendossier