Merijn van Heumen

SPEL Harderwijk van Heumen – praktijk AGB 94067423

In 2008 is Merijn afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richting Klinische Psychologie. In 2012 heeft hij bij de RINO Amsterdam zijn GZ-opleiding afgerond. Merijn is GZ-psycholoog, BIG geregistreerd (BIGnr: 89916314515), lid van de NVGzP, EMDR vereniging en lid LVVP.

Merijn heeft bij GGZ InGeest in Amsterdam gewerkt en daarna een aantal jaar als studentenpsycholoog bij de Hogeschool- (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA). Vanaf 2017 is hij bij ‘epp’ (voorheen Ermelosche Psychologen Praktijk) gaan werken als GZ-psycholoog en later ook als teamleider van het Basis GGZ team volwassenen. Sinds medio 2023 is hij begonnen als zelfstandige binnen het samenwerkingsverband S.P.E.L. Harderwijk.

Binnen de generalistische Basis GGZ heeft Merijn ervaring opgedaan in het behandelen van uiteenlopende problematiek en met name in het kortdurend werken met het KOP-model (K=OxP). Waar klachten (K) worden gezien als een resultaat van verschillende belaste omstandigheden (O) en de manier waarop iemand daarmee geneigd is om te gaan, de persoonlijke stijl (P). Binnen de behandeling is het niet het doel iemand naar het eindstation te begeleiden, maar dat iemand de ‘wissel’ voor zichzelf kan omzetten en de tools in handen heeft daar op eigen kracht te kunnen komen. Dit om zo de zelfregie te vergroten en vertrouwen te versterken. Merijn maakt daarbij gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, acceptance and commitment therapy (ACT) en EMDR. Veelal ondersteunt met e-health modules (via Therapieland). Veiligheid, vertrouwen, transparantie, doelgerichtheid en humor zijn voor Merijn belangrijke kernwoorden.

Zijn aandachtsgebieden gaan uit naar:

  • Angstklachten (oa paniekstoornis, sociale fobie, piekeren, ziekteangst, fobieën, piekeren)
  • Somberheid/ stemmingsklachten
  • PTSS/ traumaklachten
  • Overbelasting/ burnout klachten
  • Rouw
  • Omgaan met ADHD/ADD

KVK: 89079736

kwaliteitsstatuut Merijn van Heumen